Hand-groen-shendu

"Pak iets aan voordat het een probleem is.
Schep orde voordat de
chaos intreedt. "
Lao-Tse

Hier een kort overzicht van ons aanbod .

Scroll even naar onder voor een uitgebreidere beschrijving.

 

Ontspanningsmassage

Deze massage is  zacht en richt zich op het brengen van rust in het hele lichaam. 

 

Energetische massage

Deze vorm van massage heeft tot doel innerlijke rust  te brengen.   Door te werken met energie werkt deze massage  op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

 

 
 

Dieptemassage

Wanneer pijn overheerst en spieren niet meer kunnen ontspannen . 
Dit is een therapeutische behandeling bij pijn en  bewegingsbeperking.

 
 
 
 
 

Tuina (Chinese massage)

Voor wie naast de pijn ook de oorzaak wil aanpakken! 
Volgens de regels van de Chinese geneeskunde worden specifieke massagetechnieken toegepast op bepaalde punten/meridianen.   Hiermee wordt energie opgewekt en blokkades weggenomen.

Elektro en laseracupunctuur

De werkwijze is identiek aan die van de klassieke acupunctuurbehandeling met het verschil dat de punten gestimuleerd worden door middel van een laser/elektro toestel in plaats van met naalden. 

Kindertuina

Van baby tot 8 jaar, volgens de zachte principes van de Chinese massage.   Doel van deze massages is de algemene weerstand verbeteren, spijsvertering bevorderen, slapeloosheid en rusteloosheid tegen gaan,… 

Cupping

Bij Cupping wordt een vacuum glazen bol  aangebracht op het
huidoppervlak met als doel stagnaties op te heffen,
pijn te verminderen, weerstand op te bouwen,…

 
 

Sportmassages

Zowel voor topsporters als  mensen met goede voornemens! 
Voorkom spierkrampen en blessures. 

 
 

DORN THERAPIE & BREUSS MASSAGE​

Voor wie nood heeft aan manipulatie maar opteert voor een zachte techniek

 

 

Ontspanningsmassage

Omdat genieten ook bij het leven hoort

Deze massage is  zacht en richt zich op het brengen van rust in het hele lichaam. 

In een sfeervol kader van muziek en licht worden de spieren tot ontspanning gebracht.  Deze massage maakt je even los van het nu, geeft je de kans om je kopzorgen en stress los te laten.  

Het is bewezen dat massage zorgt voor een betere nachtrust, overbelasting tegengaat en helpt om depressie, burn-out en chronische klachten/ziektes te vermijden. 

 

Energetische massage

Laad je batterijen op met de kracht van de kosmos

Deze vorm van massage heeft tot doel innerlijke rust te brengen,  beginnend met het energetische systeem en van hieruit op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.  Met deze chakra behandeling worden de 7 hoofdcentra van het lichaam vrijgemaakt.   

Deze massage kenmerkt zich door het ontvangen van warmte en een tintelende energiestroom doorheen het hele lichaam.   Dit is heel rustgevend en resulteert in meer energie voor de komende dagen. 

  

Cupping

Wanneer blokkades in het systeem de doorstroming verstoren

Cupping is een methode waarbij een glazen bol wordt aangebracht op het huidoppervlak nadat deze met een vlammetje is opgewarmd waardoor de cup zich vastzuigt.  De cups blijven 10 tot 20 minuten aangebracht en afhankelijk van de klacht worden deze verplaatst over bepaalde spiergroepen of over een meridiaan.

Bovenop en rondom de pijnlijke spieren worden de huid en het bindweefsel getriggerd door middel van het vacuümeffect. Dit bevordert de doorbloeding en brengt ontspanning. Cupping en dieptemassage werken heel synergetisch om spierknopen weg te werken en weefsel herstel te bekomen . Cupping leidt tot soepelheid, meer flexibiliteit en minder bewegingsbeperkingen.

Naast werkzaam te zijn bij nek- en rugklachten ook zeer efficiënt bij migraine, allerhande hoofdpijn, stress, fibromyalgie ,…

Cupping kan ook een zeer efficiënte manier zijn om je lichaam te detoxen! Het zorgt voor een activatie van het afweersysteem bijvoorbeeld bij een opkomende verkoudheid. Ideaal als kuur in het voorjaar of in de herfst!

elektro- en laseracupunctuur

klassieke chinese acupunctuur zonder naalden voor allerhande klachten

De Chinese geneeskunde gebruikt al meer dan 2000 jaar acupunctuurpunten om de energetische balans in het menselijk lichaam te herstellen of te bewaren.  Acupunctuur is zeer werkzaam bij allerhande fysieke en mentale aandoeningen.   Door middel van acupunctuurpunt stimulatie kan de energetische balans van de meridianen en de organen zo afgestemd worden dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam opnieuw in gang treed met als resultaat klachtenvermindering.   

Acupunctuur is onder andere zeer werkzaam bij stress, spijsverteringsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, voor ondersteuning en herstel na een zware ziekte zoals Covid-19.

Om dit te kunnen aanbieden volgden we een 3-jaar durend traject tpost-graduaat Klassieke Acupunctuur aan de Karel de Grote Hogeschool met specialisatie Laseracupunctuur.   

 

Tuina (chinese massage)

Voor wie naast de pijn ook de oorzaak wil aanpakken

Volgens de regels van de Chinese geneeskunde worden specifieke massagetechnieken toegepast op bepaalde punten/meridianen.  Deze massage heeft als doel evenwicht te brengen in het energetisch systeem van de mens, de meridianen.  In deze meridianen kunnen blokkades ontstaan waardoor de energiestroom (Qi) vertraagt met als gevolg pijn en fysieke klachten.

Vanuit deze discipline gaan we verder kijken dan “die ene motorische klacht”.
We gaan een totaalbeeld scheppen van alles wat jou kenmerkt.  Andere lichamelijke klachten (slecht slapen, verdriet, verstoorde spijsvertering,… ) worden erbij gehaald om uiteindelijk tot een “patroon” te komen. 
Aangezien niemand hetzelfde is, gaat ook geen enkel patroon hetzelfde zijn.   Elke behandeling is uniek en afgestemd op jouw verhaal van die dag.

We zullen het ook niet na laten om jou bewust te maken van wat jouw lichaam je wil zeggen.  Zo kun je er zelf ook er mee aan de slag om te transformeren tot een “gezondere versie van jezelf”.

Kindertuina

Van baby tot 8 jaar, volgens de zachte principes van de chinese massage

Kindertuina onderscheidt zich van gewone Tuina omdat bij jonge kinderen de meridianen meer aan de oppervlakte liggen en gevoeliger zijn. 
De behandeling is daarom ook veel subtieler, korter van duur maar dient meer herhaald te worden.  

Daarom worden de technieken aangeleerd aan de ouders zodat ze er thuis ook mee aan de slag kunnen.
Door tijdens de massage druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam wordt de aanmaak van bepaalde neurotransmitters bevorderd. 

Dit komt ten gunste van de weerstand en de ontwikkeling van het kind.
Tuina wordt courant toegepast voor huilbaby’s, reflux en spijsverteringsklachten, hoest en longproblemen, bedplassen, astma, ADD, ADHD,…Dorn therapie & Breuss massage

Voor wie nood heeft aan manipulatie maar opteert voor een zachte techniek

Met deze zachte wervel- en gewrichtsbehandelingsmethode hef je klachten op die voortkomen uit
scheefstand van benen, bekken en/of wervels.

Klachten die hun oorzaak vinden in een beenlengteverschil.

Dit moet gecorrigeerd worden om de klacht definitief op te lossen.
Een beenlengteverschil geeft meestal een subluxatie van het heupgewricht.

Na een tijd passen de spieren en gewrichtsbanden zich aan deze situatie/houding aan.
Hiertoe moeten knieën en enkels compenseren waardoor overbelasting ontstaat.
De scheefheid zet zich door op het hele lichaam, daarom dient de manipulatie uitgevoerd te worden
van kop tot teen.

 

 

Dieptemassage

Wanneer pijn overheerst en spieren niet meer kunnen ontspannen

Of liever eerder, om dit te voorkomen!  Deze vorm van massage is heilzaam wanneer spieren te gespannen zijn.  Als een spier langdurig of verkeerd belast wordt, kunnen er blijvende verklevingen van de spiervezels ontstaan.  Dit geeft een constante trekkracht op de aanhechtingen met het bot.   Resultaat: pijn in spieren, gewrichten, hoofdpijn…  Dieptemassage werkt “diep” in op deze verklevingen zodat ze loskomen en verdwijnen.  Deze massage geeft op heel korte termijn heel veel verlichting.

Om een verkleving op te lossen is een intensieve behandeling nodig.  Daarom adviseren we hier toch 60 minuten voor in te calculeren


Sportmassages

Zowel voor topsporters als mensen met goede voornemens, voorkom spierkrampen en blessures

Spieren zijn vezels die bij elke inspanning beschadiging oplopen.   Dit hoeft geen klachten te geven en is normaal. 

Soms geeft dit stijfheid en spierpijn.  Daarom is het nodig om tussen sportprestaties in ook voldoende rust te nemen. 
De duurtijd van het herstel kan ingekort worden door sportmassage.
Deze massage verbetert de doorbloeding van je spieren, zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen en aanvoer van zuurstof en voedingstoffen.

Sportmassage kan daarom preventief (stimulerend) voor een betere prestatie of curatief (sederend) na een prestatie voor een beter herstel.
U kan ons ook boeken voor sportevenementen!

 

"OVERWIN EEN PROBLEEM EN HOUD ER DAARMEE HONDERD OP AFSTAND." CONFUCIUS