Hand-groen-shendu

93 % ZUURSTOF VOOR meer energie en een beter herstel

Bij hyperbare zuurstoftherapie ligt u in een drukcabine gedurende 60 à 90 minuten.  Na een wenselijk aantal beurten heeft uw lichaam een stevige zuurstofboost gekregen: de verhoogde zuurstof aanlevering zorgt voor een beter herstel van cellen en weefsels.

Lees hieronder meer over deze therapie, en of deze voor u geschikt is.

Schermafbeelding 2023-11-16 om 19.13.22

Hyperbare zuurstoftherapie is een methode waarbij extra zuurstof wordt aangeleverd aan het lichaam door middel van een HBOT of hyperbare zuurstoftank. In deze tank wordt de luchtdruk verhoogd boven de standaard van 1 ATA naar 1,5 ATA wat vergelijkbaar is aan duiken naar een diepte van ongeveer 5 meter.  Dit geeft het gevoel van ploppende oren zoals je voelt wanneer je diep in het zwembad duikt. In combinatie met deze druk wordt ook nog 95% zuurstof toegediend via een zuurstofmasker. De lucht die we normaal inademen bevat 21% zuurstof. De combinatie van verhoogde druk met extra zuurstof maakt dat er veel meer zuurstof meegenomen kan worden door het bloed. 

Een sessie duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten. Afhankelijk van de klacht is het gewenst om de therapie een week of aantal weken – bij voorkeur 5 keer per week te doen, of zelfs 2x per dag voor bepaalde klachten voor het snelste effect. Je kan ook kiezen voor minder sessies (1/2/3 per week) maar dan gaat alles trager en zijn er in totaal meer sessies nodig omdat het opbouwende effect van de zuurstof dan niet optimaal kan spelen. 

Voor klachten die recent zijn ontstaan of om de recuperatie te versnellen na een sportprestatie varieert het van eenmalig of een aantal keren gedurende één week.  Om ernstige chronische klachten aan te pakken wordt standaard over 40 sessies gesproken.  Beterschap is merkbaar tussen de 5 en de 10 sessies.  Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om structurele aanpassingen te doen op een natuurlijke en relatief veilige manier.  

Vergelijk het proces met dat wanneer je je huis wil verbouwen je daar geld voor nodig hebt.  “Als je heel veel geld hebt, kan je alle renovaties doen die je wil, maar dan nog is er tijd nodig om ze uit te voeren. Zo werkt de HBOT ook, je zet regelmatig nieuw ‘geld’ (zuurstof) op de rekening zodat het lichaam niet moet bezuinigen op renovaties (herstel van weefsel).  Wordt er geen zuurstof meer gegeven dan raakt het budget geleidelijk op en vallen de werken stil.”

Het is belangrijk om het hele proces af te ronden tot alle werken door het lichaam gedaan kunnen worden op het tempo van het lichaam.  Het is een onmiskenbare therapievorm, gebaseerd op een noodzakelijke stof voor het lichaam.  Zuurstof en voeding zijn de basis voor de energie van elke cel.  Maar het vraagt tijd en motivatie om gedurende een korte periode (wat is een maand of twee maand op een leven?) dagelijks je lichaam te verzadigen met zuurstof. 

Bij ons in België wordt de therapie in ziekenhuizen aangeboden in een zwaarder (gevaarlijker) format voor heel specifieke aandoeningen zoals: 

 • Bij duikongevallen of mijnrampen 
 • Bij CO-vergiftiging 
 • Bij ernstige pletwonden 
 • Letsels na radiotherapie 
 • Slecht genezende wonden (vb diabetes) 
 • Niet-genezende osteomyelitis (botinfectie) 

In de VS wordt de HBOT ook meer aangeboden voor “off label” issues. Artsen schrijven zuurstoftherapie voor op basis van vele studies met mooie resultaten maar ze worden niet erkend door de FDA.  Mocht je interesse hebben, een overzicht van de studies vind je hier:     https://hyperbaricexperts.com 

 Shendu Massagepraktijk wenst zich niet te profileren als arts en we distantiëren ons dan ook van het behandelen van ziektes met zuurstoftherapie. 

De fysiologische eigenschappen van hyperbare zuurstof zijn:  

 • Het opdrijven van het zuurstofgehalte in het bloed met het oog op meer energie en een beter functioneren van het hele lichaam (en bijgevolg ook de geest).  Zuurstof is niet selectief, het bereikt elke cel. 
 • Herstel en vernieuwigng van alle weefsels  
 • Verbetering van de bloedcirculatie 
 • Herstel bij en bescherming tegen chronische en acute ontstekingen 
 • Pijnvermindering bij inflammatie 
 • Verbetering en ondersteuning van het immuunsysteem 
 • Verbetering van de lichamelijke conditie  

Met dit in gedachten bieden wij zuurstoftherapie aan voor: 

 • Het verbeteren van de gezondheid en het algemene welzijn 
 • Ontspanning 
 • Energieboost 
 • Betere sportprestaties 
 • Snellere recuperatie bij sportprestaties 
 • Sneller herstel bij weefselbeschadiging 
 • Gezond ouder worden 

Hyperbare zuurstoftherapie is niet ongevaarlijk. Wanneer een te hoge dosis zuurstof wordt opgenomen is er een risico op zuurstofintoxicatie. Wanneer de druk te hoog is, kan er beschadiging ontstaan aan de oren, de longen,…    

In ziekenhuizen zijn de HBOT’s zwaarder op beide gebieden.   

Onze Oxyhelp HBOT is een niet-medische, lees milde versie en dit met het oog op risicobeperking.  Niettegenstaande zal met deze milde versie ook een mooi resultaat bereikt worden. Het is niet nodig om een krachtiger toestel te hebben om de beoogde resultaten zoals hiervoor beschreven te bereiken. 

Elke klacht heeft zijn eigen aanbeveling gebaseerd op studies en ondervindingen van de experten. Wat voor u het beste is, wordt besproken na een uitgebreid gesprek omtrent uw conditie. Voor vele behandelingen is het ideaal om 4 weken te behandelen aan 5 dagen per week of soms zelfs  2 keer per dag met 4 uur ertussen.  Dit is niet voor iedereen haalbaar gezien afstand en tijdsbeperkingen. Daarom is het nodig te bekijken wat mogelijk is. Ideaal is het beste, maar afwijken van het ideaal als het niet anders kan, is beter dan niets. Standaard wordt gezegd dat het lichaam 40 sessies nodig heeft om het gewenste resultaat duurzaam te maken. Op termijn willen we graag deze behandeling combineren met ultra red led light therapie. Deze combinatie kan maken dat hetzelfde resultaat behaald wordt met 2 à 3 sessies per week omdat met het licht de therapie wel selectief gestuurd kan worden. 

Nee, sommige medische problemen zijn niet wenselijk in de HBOT. Bij aanvang van de behandelingen wordt in een uitgebreid gesprek uw medische voorgeschiedenis besproken. De therapeut kan u mogelijks op risico’s wijzen en u de keuze laten om eerst uw arts te contacteren. De therapeut kan bij zwaardere risico’s ook eisen om eerst uw arts te contacteren. Wanneer er iets is veranderd, bijvoorbeeld van medicatie of wanneer u verkouden bent enz…, dient u dit voor elke behandeling te melden.  

Tijdens de behandeling mag u rustig liggen in de houding die u verkiest. U krijgt een zuurstofmasker op en u mag water mee in de tank nemen om te drinken. Let wel op dat u tijdens het opbouwen en afbouwen van de druk het flesje water opent. 

Wanneer de druk wordt opgebouwd of afgebouwd, ervaart u druk op uw trommelvliezen. Dit is vergelijkbaar met wat u ervaart als u onder water zwemt of opstijgt/daalt met een vliegtuig. Het is belangrijk om op deze momenten heel regelmatig uw oren te klaren.   

Dit kan door:  

 • te drinken / slikken terwijl je hoofd gedraaid op het kussen licht 
 • te blazen met dichtgeknepen neus en gesloten mond met de tong tegen het verhemelte (niet te veel kracht zetten) 
 • te geeuwen 
 • neusspray te gebruiken voor de behandeling 

Wanneer uw oren “ploppen” hebben ze zich tijdelijk aangepast aan de nieuwe druk. Een kleine minderheid heeft problemen met het klaren en kan dit als pijnlijk ervaren. Het is belangrijk dit onmiddellijk te zeggen zodat we de drukopbouw kunnen vertragen. In de cabine is een bel en een microfoon om dit te doen.

Na de behandeling kan u of vol energie zijn of net heel moe zijn.  Indien u moe bent, is het belangrijk hier gevolg aan te geven en te rusten. Dit wil zeggen dat uw parasympatisch zenuwstelsel dat staat voor rust en herstel is geactiveerd. Drink veel water na elke behandeling.   

 

Dit hangt van persoon tot persoon af alsook van het resultaat dat u verwacht.  Sommige mensen voelen na één keer een verschil op gebied van energie en gemoed.

Gemiddeld zijn er vijf sessies nodig om te ervaren dat uw lichaam in herstelmodus is. Voor chronische klachten is geduld een mooie deugd. Studies tonen wezenlijk verschil mits voldoende behandelingen op regelmatige basis. 

 

 

Het aantal beurten is afhankelijk van uw medische situatie. Tijdens het intakegesprek schetsen we hier een duidelijk beeld over. Standaard wordt gezegd dat het lichaam 40 sessies nodig heeft om het gewenste resultaat duurzaam te maken, maar minder is beter dan niets.

Om het toestel te lanceren hebben we besloten een promotie te doen.  

De eerste afspraak is het intake gesprek, dan doen we nog geen behandeling.  Zo krijgt u ook de kans er nog even over na te denken, wat opzoekwerk te doen  en desgevallend het te bespreken met uw arts.

De prijs voor de eerste 5 afspraken bedraagt 50€ per afspraak.  Elke  6 e  afspraak is gratis.   Deze promo eindigt op 31 januari 2024.

 

Voor de hyperbare zuurstoftherapie vragen we om telefonisch contact op te nemen op het nummer 0499/60.33.09 of 0475/75.12.84.  Aangezien het hier om een vorm van kuur gaat, zijn het aantal plaatsen beperkt.  De mensen die inschrijven moeten de  ruimte hebben om een dagelijkse afspraak te kiezen?   Het kan dus zijn dat u na het intake gesprek nog een aantal weken moet wachten alvorens van start te kunnen gaan.

 

Hand-groen-shendu

"Pak iets aan voordat het een probleem is.
Schep orde voordat de chaos intreedt. "Lao-Tse

Hier een kort  overzicht van ons aanbod bij Shendu Massage Praktijk uit Heist op den Berg

 

Ontspanningsmassage

Deze massage is  zacht en richt zich op het brengen van rust in het hele lichaam. 

 

Energetische massage

Deze vorm van massage heeft tot doel innerlijke rust te brengen,  beginnend met het energetische systeem en van hieruit op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

 
 

 

Dieptemassage

Wanneer pijn overheerst en spieren niet meer kunnen ontspannen . 
Dit is een therapeutische behandeling bij pijn en  bewegingsbeperking.

 
 
 
 
 

 

Tuina

Voor wie naast de pijn ook de oorzaak wil aanpakken! 
Volgens de regels van de Chinese geneeskunde worden specifieke massagetechnieken toegepast op bepaalde punten/meridianen.   Hiermee wordt energie opgewekt en blokkades weggenomen.

 

Kindertuina

Van baby tot 8 jaar, volgens de zachte principes van de Chinese massage.   Doel van deze massages is de algemene weerstand verbeteren, spijsvertering bevorderen, slapeloosheid en rusteloosheid tegen gaan,… 

Cupping

Bij Cupping wordt een vacuum glazen bol  aangebracht op het
huidoppervlak met als doel stagnaties op te heffen,
pijn te verminderen, weerstand op te bouwen,…

 
 

Sportmassages

Zowel voor topsporters als  mensen met goede voornemens! 
Voorkom spierkrampen en blessures. 

 
 

DORN THERAPIE & BREUSS MASSAGE​

Voor wie nood heeft aan manipulatie maar opteert voor een zachte techniek

 
 
 
 
 
 

working deep, getting stronger