Hand-groen-shendu

"Pak iets aan voordat het een probleem is.
Schep orde voordat de
chaos intreedt. "
Lao-Tse

Hier een kort overzicht van ons aanbod

Scroll naar onder voor een uitgebreide beschrijving.

 

Dieptemassage

Wanneer pijn overheerst en spieren niet meer kunnen ontspannen. 
Dit is een therapeutische behandeling bij pijn en bewegingsbeperking.

 
 

Ontspanningsmassage

Deze massage is  zacht en richt zich op het brengen van rust in het hele lichaam.  

Tuina (Chinese massage)

Volgens de regels van de Chinese geneeskunde worden specifieke massagetechnieken toegepast op bepaalde punten/meridianen. Hiermee wordt energie opgewekt en blokkades weggenomen.

Neuro-structurele integratie techniek (NST)

Activeren van het zelfhelend vermogen via subtiele technieken ter hoogte van de wervelkolom, ledematen, diafragma, schedel en kaakgewricht. Aanbevolen bij chronische fysieke en mentale klachten, ook bij zeer pijngevoelige mensen daar dit een zachte techniek is.

Energetische massage

Energetische massage werkt op energie en op de chakra’s en heeft als doel innerlijke rust te brengen. 
 Zeer geschikt voor slapeloosheid, spanning en malende gedachten. 

 

Kindertuina

Van baby tot 8 jaar, volgens de zachte principes van de Chinese massage.   Doel van deze massages is de algemene weerstand verbeteren, spijsvertering bevorderen, slapeloosheid en rusteloosheid tegen gaan,… 

Liggend in een drukcabine adem je via een masker 93% zuurstof gedurende een 60 à 90 minuten. Je cellen en weefsels worden overstelpt met zuurstof: dit is bevorderlijk voor het energieniveau en voor lichamelijk herstel.

Anti-aging

Schoonheid zit vanbinnen, maar het is altijd mooi meegenomen als je ook kunt stralen aan de buitenkant. Met onze hyperbare zuurstoftherapie, waarbij je lichaamscellen een verhoogde dosis zuurstof krijgen, wordt de collageen-aanmaak bevorderd en worden huid- en celveroudering tegen gegaan.

Roodlichttherapie bootst de genezende eigenschappen van de zon na zonder de gevaren van UV-licht. Het licht kan door de huid dringen en diepere weefsels bereiken en zo genezing bevorderen en pijn wegnemen. De concentratie van dit licht doet oxidatieve stress in de cellen afnemen terwijl het de celenergie verhoogt.

 

Acupunctuur

Er is meer dan klassieke acupunctuur, er is nu ook een alternatief voor wie niet van naalden houdt. Deze therapie omhelst het krachtige huwelijk tussen de klassieke acupunctuur en de klank- en vibratie therapie.
Gericht op het herstellen van balans ter verbetering van de fysiek, het mentale en de emotionele draagkracht. 

Cupping

Bij cupping wordt een vacuüm glazen bol  aangebracht op het huidoppervlak met als doel stagnaties op te heffen, pijn te verminderen, weerstand op te bouwen,…

 
 

Sportmassages

Zowel voor topsporters als mensen met goede voornemens! 
Voorkom spierkrampen en blessures. 

 
 

Dorn-therapie & Breuss-massage

Voor wie nood heeft aan manipulatie maar opteert voor een zachte techniek.

 

 

Dieptemassage

Laad je batterijen op met de kracht van de kosmos

Deze vorm van massage heeft tot doel innerlijke rust te brengen,  beginnend met het energetische systeem en van hieruit op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.  Met deze chakra behandeling worden de 7 hoofdcentra van het lichaam vrijgemaakt.   

Deze massage kenmerkt zich door het ontvangen van warmte en een tintelende energiestroom doorheen het hele lichaam.Dit is heel rustgevend en resulteert in meer energie voor de komende dagen. 

De energetische massage kan geboekt worden via onderstaande knop.

Reiki kan enkel geboekt worden telefonisch (0499/603309)
of via mail (hans@shendu.be)

  

acupunctuur

acupunctuur kan zonder naalden

De Chinese geneeskunde gebruikt al meer dan 2000 jaar acupunctuurpunten om de energetische balans in het menselijk lichaam te herstellen of te bewaren. 

Wanneer men de naald stimuleert met hoge of lage frequenties om zo “deqi” te bereiken, triggert men het autonome zenuwstelsel, het hormoonstelsel en de hartcoherentie.

Maar er is nog een andere optie.

Uit studies is gebleken dat geluidsfrequenties een even diepe inwerking hebben op een acupunctuurpunt dan de naald. Hieruit volgt dat acupunctuur door middel van stemvorken even efficiënt is. 
Meer zelfs, vertrekkende vanuit de kwantumfysica waarbij elke molecule vibreert en dus een frequentie heeft, kan men stellen dat stemvorkacupunctuur beter werkt. 
Wanneer de cellen in ons lichaam vibreren volgens de juiste frequentie, zijn we mentaal en fysiek gezond. De orgaanstelsels “resoneren” met elkaar zoals het hoort.  Wordt ergens een frequentie verstoord, dan heeft dit na verloop van tijd een impact op de rest van het systeem.  Er ontstaat pijn, we worden ziek, voelen ons niet goed in ons vel. Vanuit de resonantie theorie weten we dat wanneer een trilling verstoord is, men deze kan herstellen door de juiste trilling aan te bieden.  Vergelijk het met een pacemaker die het hartritme herstelt of met jezelf die niet kan weerstaan om mee te bewegen op de maat van de muziek.

Fonopunctuur profiteert van de eeuwenoude kennis van de klassieke acupunctuur, aangevuld met de klank- en vibratie healing van de meridiaan stemvorken.   Deze stemvorken zijn exact afgestemd op de trilling van de acupunctuurpunten en hun gerelateerde meridianen.

Wat de werking betreft kan gesteld worden dat fonopunctuur even goed werkt als de klassieke acupunctuur met naalden.

Extra pluspunten zijn dat het door het effect van de klanken en de trillingen die via de huid binnen dringen  zeer ontspannend werkt, dat het niet pijnlijk, kindvriendelijk is en ook uiterst geschikt voor hoog gevoelige mensen en mensen met een slechte wondheling. Weldra volgt er een blog die hier nog veel dieper op in gaat.

Fonopunctuur is zeer aangewezen bij:
*Emotionele disbalans (slapeloosheid, depressie, burn-out, niet kunnen loslaten, stress)
*Fysieke disbalans (pijn, spijsverteringsproblemen, problemen van de luchtwegen,  oedeem, incontinentie, blaasinfecties astma, allergie, zwakke weerstand, problemen met het zicht of het gehoor, hoofdpijn…)
* Hormonale disbalans (migraine, PMS, onregelmatige menstruatie, infertiliteit, menopauze…)
* Complexe pathologie wordt wel herkend binnen de Chinese geneeskunde (CVS, Fibro, reuma, overgewicht en gebrek aan eetlust,…) 

https://cascadeacupunctureseattle.com/sound-healing/
https://acutonics.com/store/books-and-cds/7

Acupunctuur ondersteunt zowel bij fysieke als bij emotionele klachten.

Telefonisch boeken –  0499/603309

Energetische massage

Laad je batterijen op met de kracht van de kosmos

Energetische massage door Hans
Deze vorm van massage heeft tot doel innerlijke rust te brengen,  beginnend met het energetische systeem en van hieruit op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.  Met deze chakra behandeling worden de 7 hoofdcentra van het lichaam vrijgemaakt.   
Deze massage kenmerkt zich door het ontvangen van warmte en een tintelende energiestroom doorheen het hele lichaam.   Dit is heel rustgevend en resulteert in meer energie voor de komende dagen.   

 

 

  

Ontspanningsmassage

Omdat genieten ook bij het leven hoort

Deze massage is  zacht en richt zich op het brengen van rust in het hele lichaam. 

In een sfeervol kader van muziek en licht worden de spieren tot ontspanning gebracht.  Deze massage maakt je even los van het nu, geeft je de kans om je kopzorgen en stress los te laten.  

Het is bewezen dat massage zorgt voor een betere nachtrust, overbelasting tegengaat en helpt om depressie, burn-out en chronische klachten/ziektes te vermijden. 

 

Tuina (chinese massage)

Voor wie naast de pijn ook de oorzaak wil aanpakken

Volgens de regels van de Chinese geneeskunde worden specifieke massagetechnieken toegepast op bepaalde punten/meridianen.  Deze massage heeft als doel evenwicht te brengen in het energetisch systeem van de mens, de meridianen.  In deze meridianen kunnen blokkades ontstaan waardoor de energiestroom (Qi) vertraagt met als gevolg pijn en fysieke klachten.

Vanuit deze discipline gaan we verder kijken dan “die ene motorische klacht”.
We gaan een totaalbeeld scheppen van alles wat jou kenmerkt.  Andere lichamelijke klachten (slecht slapen, verdriet, verstoorde spijsvertering,… ) worden erbij gehaald om uiteindelijk tot een “patroon” te komen. 
Aangezien niemand hetzelfde is, gaat ook geen enkel patroon hetzelfde zijn.   Elke behandeling is uniek en afgestemd op jouw verhaal van die dag.

We zullen het ook niet na laten om jou bewust te maken van wat jouw lichaam je wil zeggen.  Zo kun je er zelf ook er mee aan de slag om te transformeren tot een “gezondere versie van jezelf”.

Kindertuina

Van baby tot 8 jaar, volgens de zachte principes van de chinese massage

Kindertuina onderscheidt zich van gewone Tuina omdat bij jonge kinderen de meridianen meer aan de oppervlakte liggen en gevoeliger zijn. 
De behandeling is daarom ook veel subtieler, korter van duur maar dient meer herhaald te worden.  

Daarom worden de technieken aangeleerd aan de ouders zodat ze er thuis ook mee aan de slag kunnen.
Door tijdens de massage druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam wordt de aanmaak van bepaalde neurotransmitters bevorderd. 

Dit komt ten gunste van de weerstand en de ontwikkeling van het kind.
Tuina wordt courant toegepast voor huilbaby’s, reflux en spijsverteringsklachten, hoest en longproblemen, bedplassen, astma, ADD, ADHD,…Cupping

Wanneer blokkades in het systeem de doorstroming verstoren

Cupping is een methode waarbij een glazen bol wordt aangebracht op het huidoppervlak nadat deze met een vlammetje is opgewarmd waardoor de cup zich vastzuigt.  De cups blijven 10 tot 20 minuten aangebracht en afhankelijk van de klacht worden deze verplaatst over bepaalde spiergroepen of over een meridiaan.

Bovenop en rondom de pijnlijke spieren worden de huid en het bindweefsel getriggerd door middel van het vacuümeffect. Dit bevordert de doorbloeding en brengt ontspanning. Cupping en dieptemassage werken heel synergetisch om spierknopen weg te werken en weefsel herstel te bekomen . Cupping leidt tot soepelheid, meer flexibiliteit en minder bewegingsbeperkingen.

Naast werkzaam te zijn bij nek- en rugklachten ook zeer efficiënt bij migraine, allerhande hoofdpijn, stress, fibromyalgie ,…

Cupping kan ook een zeer efficiënte manier zijn om je lichaam te detoxen! Het zorgt voor een activatie van het afweersysteem bijvoorbeeld bij een opkomende verkoudheid. Ideaal als kuur in het voorjaar of in de herfst!

Sportmassages

Zowel voor topsporters als mensen met goede voornemens, voorkom spierkrampen en blessures

Spieren zijn vezels die bij elke inspanning beschadiging oplopen.   Dit hoeft geen klachten te geven en is normaal. 

Soms geeft dit stijfheid en spierpijn.  Daarom is het nodig om tussen sportprestaties in ook voldoende rust te nemen. 
De duurtijd van het herstel kan ingekort worden door sportmassage.
Deze massage verbetert de doorbloeding van je spieren, zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen en aanvoer van zuurstof en voedingstoffen.

Sportmassage kan daarom preventief (stimulerend) voor een betere prestatie of curatief (sederend) na een prestatie voor een beter herstel.
U kan ons ook boeken voor sportevenementen!

 

NST (neuro structurele integratie techniek)

subtiele en zachte behandelingsmethode aanbevolen bij chronische fysieke en mentale klachten

Neurostructurele Integratie Techniek (NST) is een alternatieve therapie die gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Het is een vorm van manuele therapie die gebruik maakt van zachte aanrakingen om spanningen en blokkades in het lichaam op te sporen en te behandelen.

NST richt zich voornamelijk op het herstellen van de communicatie tussen het zenuwstelsel en de spieren, gewrichten en organen van het lichaam. Door deze communicatie te herstellen, kan het lichaam beter functioneren en kunnen veel klachten zoals pijn, stijfheid en vermoeidheid verminderen of zelfs verdwijnen.

De behandelingen zijn over het algemeen erg ontspannend en kunnen bijdragen aan een algeheel gevoel van welzijn. Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van de individuele situatie van de patiënt. 

Deze techniek richt zich op het activeren van het zelfhelend vermogen op een zachte maar blijvende manier. Een therapie gericht op allerhande chronische klachten gaande van stijfheid en pijn tot ziektebeelden van astma, PMS, hyperventilatie,… noem maar op. Ook aangeraden bij fibromyalgie en CVS.  Door de algemene uitwerking is deze behandeling ook zeer effectief bij slapeloosheid, burn-out, depressie,… De lijst van behandelbare klachten is zeer lang. Deze methode wordt her en der de “wondermethode voor uitbehandelde klachten” genoemd.  Men mag uitgaan van aanzienlijke beterschap na 1 à 2 sessies, maar voor blijvend resultaat dient u rekening te houden met 3 sessies of een periode van 3 weken. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om zich aan te passen. 

Dorn therapie & Breuss massage

Voor wie nood heeft aan manipulatie maar opteert voor een zachte techniek

Met deze zachte wervel- en gewrichtsbehandelingsmethode hef je klachten op die voortkomen uit scheefstand van benen, bekken en/of wervels.

Klachten die hun oorzaak vinden in een beenlengteverschil.

Dit moet gecorrigeerd worden om de klacht definitief op te lossen.
Een beenlengteverschil geeft meestal een subluxatie van het heupgewricht.

Na een tijd passen de spieren en gewrichtsbanden zich aan deze situatie/houding aan.
Hiertoe moeten knieën en enkels compenseren waardoor overbelasting ontstaat.
De scheefheid zet zich door op het hele lichaam, daarom dient de manipulatie uitgevoerd te worden van kop tot teen.

 

 

HYPERBARE ZUURSTOFTHERAPIE

EEN HERSTELLEND ZUURSTOFBAD VOOR EEN BETER HERSTEL VAN JOUW CELLEN EN WEEFSELS

Liggend in een drukcabine adem je via een masker 93% zuurstof  in gedurende een 60 à 90 minuten.  Je cellen en weefsels worden overstelpt met zuurstof waardoor het energieniveau wordt verhoogd en wat  bevorderlijk is voor het lichamelijk herstel. Na een uitgebreid intakegesprek wordt op basis van jouw conditie  het aantal beurten ingeschat. 

Lees hier meer over deze zuurstoftherapie.

ANTi-AGING kuur

EEN STRAKKERE, GLADDERE HUID DANKZIJ EEN ZUURSTOFKUUR

Schoonheid zit vanbinnen, maar het is altijd mooi meegenomen als je ook aan de buitenkant kunt stralen. Bij onze hyperbare zuurstoftherapie lig je rustig in een zuurstoftank. Deze kuur heeft verschillende voordelen op het gebied van anti-aging:

  • Hyperbare zuurstoftherapie (HBOT) stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastin: ronduit een boost voor een gezonde huidstructuur.
  • HBOT verhoogt de hoeveelheid zuurstof in het lichaam, waardoor de elke cel superverzadigd wordt. Een beter celherstel zorgt voor een zachtere, strakkere en gladdere huid. 
  • Verouderingsprocessen worden afgeremd en ouderdomsverschijnselen zoals rimpels en perkamenthuid verminderen.
  • Hyperbare zuurstoftherapie promoot de bloedcirculatie door de vorming van nieuwe bloedvaten te stimuleren. Een betere circulatie zorgt voor minder rimpels, een mooiere teint en een gezonde uitstraling.
  • Hyperbare zuurstoftherapie werkt ontstekingsremmend.  Chronische ontstekingen gaan gepaard met veroudering en dus met de vorming van rimpels, een doffe huid en andere tekenen van veroudering.

"OVERWIN EEN PROBLEEM EN HOUD ER DAARMEE HONDERD OP AFSTAND." CONFUCIUS